mei 2015
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 11mei

  Het wordt een beetje een cliché maar het is al weer skitterrond weer als we rond 9 uur de Kempert horen kraken door het ochtendzonnetje. We treffen het…

  Dirk start

  Dirk start

  Vanmorgen hebben we heerlijk in de schaduw gegeten (in de zon is het al gauw te heet) en na de nodige bakken koffie en thee zijn de dames naar de M-preis (supermarkt) gereden om wat boodschappen te doen. De kerels hebben zich op hun gemakkie klaar gemaakt voor het vliegen. We gaan vandaag naar het middenstation om te vliegen, want als het thermisch is hoef je niet helemaal naar boven om te starten en boven te blijven was het idee…

  Toen de dames terug waren zijn we naar de lift gegaan. Annie en Jan10uh gaan vanaf het middenstation naar beneden lopen (zo’n 900 hoogtemeters) en Marianne blijft lekker op de kempif vandaag om het EK relaxeren te oefenen… Eenmaal aangekomen op het middenstation stonden de windzakken prima de luxe. Stefke ongeduld is natuurlijk als eerste gestart, al gauw gevolgd door Dirk. Even later was ook Jeeraar gestart. Jappie wachtte nog even. We hebben leuk kunnen vliegen en Dirk zijn eerste vlucht en landing in dit gebied kon zijn goedkeuring wegdragen 🙂 Jappie had helaas 2 afgebroken starts en vond de wind wat te onvoorspelbaar en besloot om niet te vliegen en is weer naar beneden gegaan. Jeeraar, Dirk en ik hebben even gelunched en op de kempif wat gezeten en besloten toen om nog een vluchtje te maken van de hoge start. We hebben nog wel even gevraagd bij de infodesk van de tandemvliegschool wat de condities waren boven, maar dat zou allemaal wel ok zijn…

  Asbakkie en Teckelt

  Asbakkie en Teckelt

  Eenmaal boven bleek echter dat de vlaggert en windzakkert regelmatig noord stonden en dat je dus moest wachten op een bel om weg te starten. Uiteindelijk ging dat allemaal wel, echter de start van Stefke was een soort voorschiet-en-door-hard-lopen-uitglij-bips-voortsleep-door-de-pent-alsnog-de-lucht-in-start… 😉 We hebben  de boel nog wel behoorlijk kunnen rekken, maar er was echter geen thermiek van betekenis meer… Wel was de landing al half gemaaid dus dat was wel prettiger landen. Het is al weer lekker brotsig weer en dus ook zetene geblazen bij het inpakken. Jantine had vandaag echter “Ländebier-dienst” en kwam keurig met 3 Fransciskaners aanzetten! Top!

  Toen was het al weer tijd om eens gezellig in een kringetje in de skaad te gaan zitten en wat te snaaien en te drinken en gezellig te ouwehoeren. Dat is toch een bezigheid die niet gauw gaat vervelen 🙂 . ’s Avonds hebben we zelf gekookt en in een zwoel Italiaans klimaatje de boel soldaat gemaakt. En nu is het tijd voor koffie en thee en webloggen.
  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:03

Leave a Reply