mei 2015
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 12mei

  Vandaag doet Gerard het verhaal:
  Heerlijk uitgeslapen! Want pas om 9 uur werd ik gewekt. En niet door de zon, maar door Marianne. Ik was de laatste en het werd tijd om te ontbijten. Dus snel gebadderd, nette kleren (t-shirt en afritsbroek) aangedaan en snel naar de ontbijttafel. Het zonnetje stond al lekker te kietelen en eigenlijk was het weer perfect. Zucht, kan het niet altijd zo blijven? Het ontbijt werd aangenaam uitgebreid met een gebakken ei met spek, speciaal door Stefke voor ons bereid. Topgozert! In het zonnetje ontbijten is echt het ultieme vakantiegevoel.

  Cloudbase

  Cloudbase

  Toen we het ontbijt verorbert hadden gingen we wat chillen. De één ging met de weblog bezig, de ander lezen en weer een ander met z’ n vliegspullen aan de slag. De ochtend vloog voorbij en de dames waren zich aan het voorbereiden voor een tripje op de fiets naar Merano om te shoppen. De mannen, Dirk, Jeffrey en ik, gingen boodschappen doen voor de bbq van vanavond. Jasper is naar een forellenkwekerij gegaan om verse forel en gerookte zalm te halen voor bij de bbq. De taken waren weer goed verdeeld. Gelijk na het boodschappen doen zijn we met z’ n 4-en met de lift naar boven gegaan voor onze eerste vlucht van vandaag.

  De windrichting en sterkte was uitstekend, dus de verwachtingen waren hoog. Op de hoge startplek, met een hoogteverschil van ruim 1600 meter met het landingsveld, hebben we ons snel klaar gemaakt en binnen een kwartier vlogen we. Jeffrey ging als laatste en heeft onze starts gefilmd. Helaas konden Jasper, Dirk en ik geen hoogte houden en waren sneller op de landing dan gewenst. Jeffrey daarentegen had meer geluk/kwaliteiten en heeft een prachtige vlucht van bijna 2,5 uur gemaakt.

  Terwijl Jeffrey nog aan het vliegen was, zijn wij nog een keer naar boven gegaan voor een 2e vlucht. We hebben boven nog wat gedronken op een terras en daarna zijn we weer gestart. Opnieuw was het niet thermisch genoeg en na ruim 20 minuten stonden we weer op het landingsveld. De dames waren inmiddels ook gearriveerd en hadden voor ons een heerlijk landingsbiertje meegenomen. Al met al was het wel een erg mooie (vliegdag). En ook Merano was erg leuk, idyllisch en erg gezellig. Wellicht gaan we er deze week nog eens met de auto naar toe om pizza te eten.

  Merano

  Merano

  Na het namiddagritueel, chips, droge worst, bier, rosé en rode wijn consumeren, hebben we de bbq voorbereid. Er was sla, hamburgers, worstjes, spek, vlees en forel. Zoals altijd met bbq-en was er veel te veel eten, maar het verrukkelijk. De forel was voortreffelijk en na het bakkie yoghurt zat het er al weer op. De verplichte afwas was snel gedaan en nu zitten we weer in de kennel te relaxeren. Zoals gewoonlijk stonden de drankflessen al snel op tafel en werd het weer gezellig. Morgen beloofd weer een mooie (vlieg)dag te worden en de roedel wordt uitgebreid met Den Vloam en een paar asbakkies. Gezellig!
  Ciao, Sjeeraar.

  Le FOTO di oggi

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:53

One Response to “Vliegen, Fietsen, Shoppen en barbeknoeien…”

 1. Marc Says:

  Mannen, voel je niet schuldig als je Stefke niet kunt bijhouden in de lucht.
  “Hij hep een gaofe…”

  Deze bestemming staat inmiddels op ons verlanglijstje, met stip!

  Have fun!

Leave a Reply