mei 2015
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 13mei

  Ik was vandaag vroeger dan normaal wakkert en zag dat het wat bewolkt was buiten. Het was wel lekker zacht weer en de voorspelling was dat het mooi weer zou worden. Waarschijnlijk hebben we te maken met een dal-inversie die even weggebrand moet worden…

  Wethouder Hecking

  Wethouder Hecking

  Het ontbijt was weer lekkert en ontspannend. We kregen een WhatsApje van Den Vloam dat de ETA rond 11 uur zou zijn. Dus daar gingen we dan maar even op wachten. We hebben na het ontbijt wat zitten te klooien met helmcams en statieven en manieren om deze te bevestigen op het harnas. Gerard en ik gaan vandaag namelijk wat “Joost van Dam – opnames” maken voor weer een ander viewpoint…

  Tegen half 12 arriveerden Den Vloam en Bart en hebben ze hun Aribbaatje en Quechuaatje naast ons geparkeerd en zijn we ons gaan klaar maken om te gaan vliegen. Het was drukker dan normaal bij de lift en het duurde ook langer dan normaal… Dat kwam omdat we in lunchtijd van het personeel de lift wilden nemen… Stom. Het werd inmiddels steeds beter weer en vanuit de lift konden we een duidelijke inversielaag zien waarboven het mooi blauw was. We zijn naar de hoge start geklauterd en hebben ons klaar gemaakt en zijn weggestart. Thermisch gezien was het niet al te best vandaag, en dat resulteerde in een glijvlucht voor de ene; en een duurvlucht voor de ander… Al met al wel leuk want we konden mooi wat opnames maken met de helmcams…

  Annie is vandaag met Jan10uh op de fiets op ontdekkingsreis gegaan naar de/een supermarkt. Uiteindelijk kwamen ze via een rare omweg bij een buurtkruideniertje waar ze hartelijk werden ontvangen en bij het verlaten van de winkel getrakteerd werden op snoep en de hartelijke groeten… Op de terugweg vonden ze per ongeluk de juiste (grote) supermarkt ook nog en konden ze alles wat de eerste supermarkt niet verkocht (zoals cola (!) en zo) alsnog inslaan…

  Het was weer relaxed en gezellig op de landing en we besloten niet meer te gaan vliegen want de bewolking kwam snel opzetten. Eenmaal terug op de kempif was het tijd om in de skaad een biertje/roseetje open te trekken en wat droge worst soldaat te maken. Het werd al gauw weer gezellig, totdat sommigen onder ons er achter kwamen dat morgen de winkels gesloten zijn… Dus is Annie weer op de fiets gestapt en is ze samen met Jeeraar naar de supermarkt gesjeest… Inmiddels zijn de “safari-retrievers” van Den Vloam en Bart ook gearriveerd en hebben een mooi terrasplekkie geclaimed.

  ’s Avonds hebben we zelf gekookt, maar de nieuwkomers niet: die zijn gaan eten bij het “kasteel”. Onderwijl hebben we ook een regen/onweersbuitje op onze harzes gekregen en zitten we gezellig onder de shelter met nieuwe noten-schnapps en een mesh-up van Abba en Blondie op de speakers 🙂
  Hier de PLOAGIES van vandoage…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:44

Leave a Reply