mei 2015
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 14mei

  Gerard doet het verslag:
  Vandaag alweer om 9 uur wakker, wat een luxe. Waarschijnlijk komt het door de drank van gisterenavond, want het was erg gezellig in de kennel. Den Vloam en Bart ‘ Penneland’ waren er natuurlijk ook. En ook Irene en Frank, vrienden van Bart kwamen nog even buurten. Met oude muziek uit de luidsprekers zat de stemming er goed in en de notendrank, beerenburg, bier, wijn, rosé en sambucca hadden hier zeker iets mee te maken. Enfin, om 9 uur wakker, dan lekker badderen, broodjes halen en vervolgens voor de heel roedel kippenembryo’ s met spek maken, Tjonge, dat is toch vakantie? Het ontbijt was verrukkelijk en relaxed in het zonnetje. Wat kan vakantie toch fijn zijn.

  Dirk en Gerard op de hoge startplek

  Dirk en Gerard op de hoge startplek

  De dames hebben vandaag het plan om op de fiets naar St. Leonhard te gaan. Dit is 11 kilometer en dus een eitje voor de getrainde Teckel-teefjes. En natuurlijk weer terug, dus een enorme inspanning voor de dames. Wij, de teckel-reutjes gaan vandaag eerst naar het middenstation. Er wordt in de avond slecht weer verwacht, dus we gaan eerst maar eens voor een vlucht vanaf de 900 meter startplek. Het was gruwelijk druk bij de lift, want het was ‘ fossielelenloslaatdag”, ook wel Hemelvaartsdag genoemd. Busladingen vol met wandelaars waren losgelaten en dat hebben we geweten. Maar uiteindelijk zaten we in de cabine naar het middenstation. Daar hebben we onder het argwanend oog van de Duitse Satudara een bakkie leut genuttigd, voordat we zijn gaan vliegen. Na de koffie en het dien ten gevolge toiletbezoek zijn we onze vlieguitrusting klaar gaan leggen en zeer snel na elkaar waren we in de lucht. En wie zijn we? Dat zijn Den Vloam, Bart, Jeffrey, Dirk en de auteur van deze tekst Sjeeraar. Jasper was niet mee, hij wilde even rustig aan doen. Helaas was het nog niet thermisch en binnen een uur stonden we weer gezamenlijk op het landingsveld. Toen iedereen z’ n spullen had gepakt, zijn we naar de kempif geklauterd voor een drankje (nee, geen alcohol!) en een bammetje.

  Inmiddels leek het steeds thermischer te worden en wilden een aantal van ons weer snel naar boven. Deze keer besloten Den Vloam en Bart om niet mee te gaan. Na bijna 14 dagen inspannend bezig te zijn geweest, vonden ze het wel goed zo.
  Enfin, om een kort verhaal lang te maken; we zijn weer met de lift naar de hoge start gegaan en zijn daar allemaal goed weg gekomen. Jeffrey en Dirk hadden een hele mooie vlucht en zijn erg hoog gekomen. Jasper en ik hebben ook lekker gevlogen, maar zijn iets eerder naar de landing gegaan. Uiteindelijk zijn we alle 4 veilig geland en hebben we de dag afgesloten met een Ländebier op het terras. Het was alweer een topdag!

  Inmiddels waren de dames ook weer terug en ze hebben het erg leuk gehad. Ondanks dat het Hemelvaartsdag was, waren er voldoende winkels open voor een gezellige vrouwendag. Jantine heeft nog een lekkere zalm meegenomen die we dan ook snel op een toastje hebben opgevreten. Want vliegen maakt hongerig…. Én dorstig en dus is het echt niet bijzonder dat in een klein uurtje er kilo’ s chips, wordt, vis en nootjes verdwijnen, evenals liters bier en rosé. Helaas verdwijnt de eetlust voor het diner enigszins, maar toch heeft iedereen z’ n eigen prakje bereid. Marianne en ik hadden een mee-eter, te weten Jasper. Het voordeel van een mee-eter is wel dat hij ook meehelpt met de afwas…

  Nu zitten we met een volle maag en gedoucht en wel in de kennel te relaxeren. Jeffrey en ik zijn met de weblog bezig, de rest is aan het lezen… (of zoiets). Het weer is inmiddels wat minder geworden, zoals verwacht. Want er zou een koudefront komen vandaag en die is inmiddels gearriveerd. Morgen weten we nog niet wat we gaan doen, maar de kans op vliegen is wat kleiner dan vandaag. Maar wandelen en fietsen is ook leuk. Ciao, Sjeeraar.
  Foto’ s? Klik hier

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:41

Leave a Reply