mei 2015
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 15mei

  Het heeft vannacht volgens mij continue geregend en het regent nog steeds als we rond 8 uur wakker worden… Dat belooft niet veel goeds. We hadden begrijpelijkerwijs wat minder haast om uit ons nest te komen, maar uiteindeljk zaten we toch zo rond half tien met z’n allen aan het ontbijt. Onder de Shelter wel te verstaan… Den Vloam en Bart hebben vanmorgen vroeg al opgebroken in de regen en zijn vanmorgen rond 8 uur al weggereden.

   

  Zonsondergang in Lauterbach

  Zonsondergang in Lauterbach

  Na het ontbijt zat iedereen zo’n beetje na te gaan wat we vandaag zouden kunnen gaan doen met dit k*tweer… Met de lift naar boven en wandelen was geen optie, en het enige wat nog geopperd werd was om naar Merano te gaan en daar een beetje de toerist uit te gaan hangen… Daar werd geloof ik niemand echt enthousiast van en toen kwam er uit onverwachte hoek een idee om alvast op te breken en een stuk noordwaarts te gaan reizen… Dan gaan we het goede weer tegemoet en hebben we morgen niet zo’n gruwelijk lange reisdag… Dat idee werd eerst hardvochtig de grond in geboord, maar langzaam maar zeker kreeg dit idee toch voet aan de grond en werd het uiteindelijk toch omarmt… Lang verhaal kort: 5 van de 7 resterende Laffe Teckels hebben de boel opgebroken en zijn richting Nederland vertrokken… JAppie, Annie en Stefke gaan halverwege ergens in Duitsland een kempif opzoeken om te overnachten en Jeeraar en Marianne reizen in een keer door naar huis. Dirk en Jantine blijven gewoon nog even, want Dirk heeft zijn Italiaanse Pizza nog niet gehad, en zonder dat gaat ie NIET naar huis…

  Rond 12 uur hadden Annie en Stefke de boel opgebroken en Jappie ook. We gaan maar niet over de Jausenpas, want de kans bestaat dat er door het koufront gewoon sneeuw ligt en we hebben geen sneeuwkettings veur de kempert 😉 We waren net onderweg richting Merano of we stonden al in een file. Kennelijk heeft de hele streek besloten “gezellig” naar Merano te gaan want we hebben over de 9 kilometer naar Merano een half uur gedaan!

  Na Merano ging het weer lekker en toen stonden we op de Brenner in de file voor de tolpoortjes… Gaat lekker! Afijn, uiteindelijk ging het na de Brenner als de brandweer en was het in Duitsland erg rustig op de weg. Het plan was om op een kempif te gaan staan bij “Rothenburg ob der Tauber” maar we waren in onze naïviteit vergeten dat het het Hemelvaartweekend is en dat de kempif’s afgeladen vol zitten, en ook deze dus.. Damned! We hadden echter nog een kempif-bordje gezien die naar de andere kant van de snelweg wees… Daar zijn we toen maar naar toe gereden en prompt reed Jappie ons tegemoet. Die hebben we even ingelicht en gezegd dat we naar een andere kempif gaan en dat ie om moet keren. Gelukkig had die andere kempif nog 2 plekkies over op de kemperplaats en dientengevolge staan we nu gezellig naast elkaar op kempif ”Mohrencamp” in Lauterbach. Het is een (ANWB) charme camping heel landelijk gelegen en je hoort overal de veldleeuwerikken zingen. Erg leuk. Deze kempif zit overigens nu ook nokkie-nokkie met vooral gezellige-groeps-Duitsers, die de luifels tegen elkaar aangeplakt hebben en lekker rond het vuur zitten te zuipen en barbeknoeien. Gezellig!

  We hebben ’s Avonds noodles/kant-en-klaar-pasta gegeten en de kipfilet van Jeeraar en Marianne soldaat gemaakt 🙂 Nu zitten we buiten te lezen en webloggen.

  HIER de foto’s van vandaag…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:38

One Response to “Noar hûûs…”

 1. Marc Says:

  alvast welkom terug in NL. Jullie zullen verrast worden door het vele groen, dat de laatste twee weken ontploft lijkt te zijn! Groetjes aan de katten.

Leave a Reply