juli 2015
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 28jul

  Vannacht hebben we kort- maar onmeunig diep geslapen. Ook heeft het af en toe weer flink geregend. Als we de rits open doen is het gelukkig droog maar wel wat bewolkt. Temperatuur is goed dus de gewatteerde BH heb ik uit gelaten…

  Thumbs-up momentje

  Thumbs-up momentje

  We hebben vandaag eerst een “Wiesfleckertje”  gedaan om in ieder geval een vluchtje te pikken. hebben we in ieder geval gevlogen deze week want de vooruitzichten zijn niet best… We waren met Dirk, Bennie, Pieter, Edgar, Max en ik, dus we hadden een bussie vol. Schumacher heeft ons naar boven gescheurd en daar hebben we ons meteen klaar gemaakt en zijn we weggestart.

  Ik heb een nieuwe vario/GPS/Tracker en die wou ik graag even proberen. Het is de Flymaster GPS SD+ en als ik hem aan zet en ga vliegen kun je me live volgen op http://LT.FLYMASTER.NET . (Net zoals de red Bull X-alps dus, want die gebruiken het topmodel van Flymaster). En gelukkig werkte hij en was ik live te volgen. Vandaag natuurlijk niet zo interessant maar als we een mooi overlandje gaan doen is het wel geinig natuurlijk. 🙂 Naast live tracking heeft de Flymaster nog vele andere super features en die kun je HIER bekijken.

  Na een zeer kort glijvluchtje stonden we weer op de landing bij de kempif en hebben we ontzettend getwijfeld of we misschien naar de 1100 zouden (Emberger). Uiteindelijk hebben we dat niet gedaan en zijn we gaan koffie drinken en broodje eten. Ook hebben we het snode plan opgevat om in de G-force trainer te stappen morgenmiddag… Dat is een soort centrifuge die hier op de kempif staat en daar kun je het steilspiralen oefenen en wennen aan de krachten die daarbij komen kijken. Nou doen sommigen van ons regelmatig een steilspiraal, maar we willen toch een keer in de centrifuge veur de leut. We beginnen met de basis en die gaat tot zo’n 3.5 G. Je kunt ook harder gaan en dan ga je tot 5 G.! Dan ben je dus 5x zo zwaar als normaal, en als je dan niet op een speciale manier adem haalt raak je bewusteloos. Leuk!!!

  Verder hebben we ook ven boodschappen gedaan bij de Empreiss. en toen we we terug kwamen leek het weer wat beter te worden. We begonnen weer te twijfelen om toch te gaan vliegen… Toen heb ik aangeboden om de heren naar boven te rijden en omdat mijn pakzak ook achterin lag kon ik daar besluiten of ik ook ging vliegen of niet. Zo gezegd zo gedaan en een half uur later zaten Bennie, Pietert, McDirk en ik in de Vølvø op weg naar de Embergert.

  Eenmaal boven zaten we in de wolken maar al gauw trok het weer open en hadden we zicht op het dal. We hebben ons snel klaar gemaakt en zijn we weggestart, Sandra (van Wilco) en Femke (van Robbie) waren ook boven en toen Sandra zag dat wij gingen starten is zij ook mee gegaan. Het was een relaxed glijvluchtje en ik heb ter voorbereiding van de G-force training morgen maar even een steilspiraaltje getrokken boven de kempif 🙂 We hadden het prima getimed overigens want toen we de boel ingepakt hadden begon het te spetteren… We zijn toen maar even een biertje gaan vatten onder de tarp vergezeld met wat ongezond voedsel. Pieter en ik hebben overigens eerst even de Vølvø opgehaald van boven.

  ’s Avonds heeft Stefke de kempifkok uitgehangen  en is daarbij geassisteerd door de getalenteerde groentesnijdert McDirkus. En ons aanloopteckeltje cq asbakkie Pietert eet gezellig met ons mee. Het menu van vandaag: Pasta met verse prei, ui, knoflook, smack in pittige tomatensaus. Een lekker toetje er achter aan en het diner is een feit… Ik zeg: “Buuuuurp”. We hebben trouwens ook met Marina afgesproken en gaan morgen aan het begin van de middag gezellig een bakkie koffie doen bij haar thuis. Leuk!

  Nu zitten we onder de tarp met een bakkie koffie en het word al weer donker. Pieter heeft heerlijke muziek van Adéle aan staan en vermaakt zich met z’n PC. Mc Dirkus leest een boek op z’n iPhone en ik ben aan het webloggen. Het is rustig op de kempif en zwoel. Op de achtergrond horen we de nachtkrekeltjes al weer tsjirpen… Tiet veur een borrelt 🙂
  De weinige foto’s van vandaag zie je morgen…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:27

One Response to “Vluchtjes stelen”

 1. Rudi Says:

  Hoop op wat beter weer voor jullie!Wel leuk hoor die lange webteksten maar je komt toch voor ut vliegen!Hou de moed erin!

Leave a Reply