juli 2015
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 31jul

  Na een fijn stukkie slaapwerk fikten we om 8 uur de tent uut… Tijd om de kop onder de kraan te steken en te ontbijten. Om 10:00 vertrokken we naar de landing nabij Feltre. Daar heeft Lucas wat uitleg en tips gegeven en toen hebben we de reis omhoog aangevangen.

  Het meertje van boven met links van de "piemel" de kempif

  Het meertje van boven met links van de “piemel” de kempif

  Boven aangekomen hebben we weer uitleg gekregen van Lucas en zijn de verschillende overlandmogelijkheden de revue gepasseerd. Je kunt diverse kanten op: Belluno bijvoorbeeld of als je in topvorm bent naar Bassano. Wat makkelijker is het om naar de kempif te vliegen (om mee te beginnen) 😉

  Na wat treuzelen en rustig aan doen is een aantal van ons gestart. Het ging als een speer omhoog en het was best turbulent in de lucht. Na wat heen-en-weer gepiel zat ik op wolkenbasis en ben richting kempif vertrokken. Henk K had hetzelfde plan opgevat en kwam achter mij aan. Het ging eigenlijk heel makkelijk en ik kwam vrij hoog aan boven het meer. Ik zag dat de wind over het meer stevig was en dat werd bevestigd door Melanie – die aan het meer stond – door de porto. Na wat laf spiraalwerk heb ik hem op de kempiflanding neergezet en Henk K. ook. De Euroflyers zijn de eerste keer beneden geland en weer met de auto omhoog gereden. Pieter en Dirk zijn na hun eerste vlucht weer getopland en Dirk is daarna weer gestart en beneden geland. De Euroflyers zijn de eerste keer beneden geland en weer met de auto omhoog gereden.

  Het was smoorheet boven het verdorde gras op de landing bij de kempif en inpakken was dientengevolge geen sinecure. Ewert was zo aardig om ons weer naar de Espressobar in Feltre te rijden want daar was de rest van de piloten neergestreken. Na een heerlijke Café Doplo zijn we weer in de bus gestapt omhoog. Daar bleek de wind stevig en waren we dus genoodzaakt om te parawaiten. Dat hebben we best lang volgehouden maar toen een profi weg startte met en 2-3 scherm en nauwelijks vooruit kwam besloten we dat het welletjes was: we gingen met de bus naar beneden. Dirk zat trouwens gedurende de gehele parawaitingsessie alleen op de landing dus die is uiteindelijk maar met de auto terug gegaan naar de kempif.

  Wij zijn met de bus naar de Ialiaanse ijsbar gegaan en hebben daar een onmeunig lekker ijsje gekocht. Vervolgens hebben we boodschappen gedaan want vanavond is het afsluitavond van de huidige vliegweek en gaan we gezamenlijk barbeknoeien bij het meer. Daarna terug naar de kempif om daar het Ländebiertje te nuttigen waar we a zo lang naar hebben uitgekeken… 😉

  Pieter en ik zijn daarna maar eens gaan zwemmen in het meer. Dat was ook al weer zo lekkert! Rond een uur of 8 was de BBQ heet en hebben we gezellig met z’n allen gegeten. Daarna fikkie stoken en een borreltien nemen en genieten van de opkomende volle maan achter de heuvel. We hebben het plan opgevat om morgenavond een nachtvlucht te gaan maken mits het net zo helder is als vandaag. Dit hebben ze eerder gedaan en dat schijnt geweldig te zijn… Het meer en de kempif is dan verlicht door de maan en iedereen heeft lichtjes in z’n scherm of harnas gehangen. Op de landing staat een auto die de boel verlicht zodat je veilig kunt landen. Dat lijkt ons heul gaaf!!! Nou maar hopen dat het morgen helder weer is! 🙂

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:35

One Response to “Mooie eerste vliegdag in Feltre”

 1. Tjitske Says:

  Ziet er mooi uit zeg. ”
  Enne, de toelichting bij de foto was niet nodig hoor. Het woord “Piemel” dekte de lading volledig. 🙂

Leave a Reply