juli 2017
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 21jul

  Vandaag was de verwachting dat het bij een glijvlucht van de Hohe Salve zou blijven gezien de weersverwachting maar hoe ver kun je er naast zitten…. We zijn inderdaad mer een dikke dalinversie naar boven gegaan (Pieter niet: die had er geen vertrouwen in) maar boven de wolken scheen de zon. We hebben een bakkie gedaan in het zonnetje en langzaam maar zeker kwamen er gaten in de bewolking.

  De wind kwam uit oost en was stevig. Dus linksachter het kapelletje zijn we gaan klaar maken. De start was lastig omdat de helling naar zuid liep en de wind van oost kwam over het randje. Vincent was als eerste weg en kon mooi blijven soaren op het neusje. Later zijn Edgar en ik gestart en hebben en dik uur kunnen soaren samen met Eltjo. Heel veel mensen kwamen kiek’n natuurlijk want het gebeurde allemaal onder “handbereik”. Dus we zijn heul veul op de foto gezet 😀 Op een gegeven moment begon het te vervelen en zijn Edgar en ik naar de landing gegaan. Pieter zat toen in de lift omhoog dus die heeft ook leuk kunnen vliegen. Nadat we de boel ingepakt hadden zijn we weer omhoog gegaan en na een bakkie hebben we het plan opgevat om naar Hopfgarten te vliegen. Edgar kwam geen thermiek tegen onderweg en was al snel geland. Ik had een paar belletjes gevonden dus kwam wat later. Pietert kwam ons ook achterna. Toen weer omhoog met z’n drieën en effe wat gedronken samen met Ayke. Inmiddels kwam de wind redelijk van voren op de zuidkant dus zijn Ayke, Edgar en ik daar gestart en vonden mooi wat thermiek zodat we hem mooi omhoog konden draaien. Pietert was moe en is met de lift naar beneden gegaan. Ik ben een paar honderd meter boven de start gekomen en gezien het naderende onweer vond ik dat welletjes en ben richting camping gevlogen net zoals Ayke en Edgar. We zijn op de camping geland en toen was het tijd voor een welverdiend ländebiertje.

  Inmiddels vormde er rondom Söll enorme onweersbuien maar daar hebben we maar heul weinig van gekregen. Het ging allemaal om ons heen.

  ‘s Avonds zijn we met alle Airtimers gaan uit eten in restaurant “Auf da alte Mühle“. Dat was heul lekkert. Daarna hebben we afscheid genomen van de morgen vertrekkende Airtimers en zijn we terug gelopen naar de camping. Daar hebben we nog een hassebassie gedaan en zijn vervolgens noar bedde goan. Foto’s vind je op de weploggert van 22 juli.

  <- VORIGE   VOLGENDE ->

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:26

Leave a Reply