juli 2017
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 24jul

  Vannacht rond 04:00 werd ik wakker van allemaal en continue gerommel in de verte. Er was een verskrikkulluk onweer gaande achter ons. De site www.lightningmaps.org liet zien dat het rond het Gardameer het ergst was. Het duurde een uur maar uiteindelijk hebben wij in Arsié dus alleen een lichtshow gehad. ‘s Morgens en later op de dag hebben we wel 3 keer een enorme zondvloed gehad maar dit terzijde.

  Blikseminslagen per minuut bij het Gardameer

  Tussendoor was het eigenlijk best mooi weer geworden maar we zijn niet omhoog gegaan omdat er al gauw weer overontwikkeling zou komen. Het was dus dé gelegenheid om een briefing te doen en onze verwachting van deze vliegweek met elkaar te delen. Daarnaast heeft Mark een mooie presentatie gegeven over XC vliegen. De rest van de middag werden we weer getrakteerd op onweer en heul veul regen dus ik heb een schoonheidsslaapje gedaan van 3 tot 4 (heeft niks geholpen ). En Pieter en ik zijn nog naar het winkeltje gelopen in. Rocca. Daarna werd het droog en we zagen zowaar blauwe lucht. Omdat de “B” int uur was waren we al aan het bier maar dat werd ruw onderbroken om 18:30 doordat Lucas kwam vragen wie der mee wou een avondvluchtje maken vanaf de pukkel an de overkant van het meer…. nou had ik niet zo’n zin maar tegen de tomeloze overredingskracht van Pietert en Edgar had ik geen weerstand als surrogaat labrador, dus benk maar mee gegaan.

  Mark helpt Lucas bij het uitleggen

  Nou daar had ik geen spijt van want het was prachtig om te vliegen in de avondzon door de wolkenflarden. We hadden nog wel even mot met de tandeloze kaasmaakster (landeigenaar) maar we wisten niet goed waarom. We zijn een akkertje verhuist iets hoger op de pukkel om te starten en dat was wellicht het euvel… We landden op de camping en daar stonden tientallen mensen ons gade te slaan want dit fenomeen hadden ze nog niet eerder mee gemaakt kennelijk. We waren Atze nog even kwijt, maar die was een overlandje begonnen richting Frankrijk en godzijdank zag ik hem in westelijke richting vliegen zodat Lucas hem onmiddellijk rechtsomkeert kon laten maken en hij nog net naast het meer kon landen.

  Sanne in de avondzon

  ‘s Avonds hebben we gegeten. in het restaurant op de camping en na een borreltje onder Pieters z’n luifelt zijn we noar bedde goan. De foto’s van vandaag zie je op de weploggert van morgen

  <- VORIGE   VOLGENDE ->

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:17

Leave a Reply