mei 2012
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 02mei

  Stefke doet het verslag:

  Gisteravond heeft het geonweerd en geregend, en hebben we na het eten gezellig broeierig in de LT partytent gezeten en het lokale borreltje van Ureterp uitgeprobeerd: Oerterper kruidenbitter… Heerlijk! We konden niet te lang blijven zitten want we hebben de LT partytent beloofd aan Wytse voor zijn  laatste n8. Zo kon ie zijn eigen tent mooi droog inpakken.

  Panorama 1300 meter startplek

  Panorama 1300 meter startplek

  Vanmorgen hebben we weer gezellig ontbeten met z’n allen en zijn om een uur of elf met 2 Putzl busjes naar de Emberger getogen (verzamelen op de kempiff, en zo de file voor de deur vermijdend). Omdat het gister zo druk was op de 1100 zijn we doorgereden naar de 1300. Daar zat al een best bosje wedstrijdvliegerts te w88 op het startsein, maar er is ruimte zat. De wind kwam echter uit het noord-westen, dus de beste optie was op nog een stuk omhoog te sjouwen naar de 1400 meter. Daar sta je beter op de wind en niet in de lij. Ik was de trendsetter wat dat betreft, want zoals u wellicht weet sta ik niet bekend om mijn geduld ;-). Bovendien dreigde overontwikkeling vandaag dus niet te lang w88.

  Ik ben als eerste weggestart, en ging heerlijk omhoog. Ik zat gauw op wolkenbasis, en heb toen een paar foto’s gemaakt van de andere teckels op de 1300 meter tussen de wolken door en vond het toen tijd om richting Stagor te gaan. Al met al heb ik een dik uur gevlogen, en vond de wolken toen wat te donker worden en ben richting landing gegaan. Na mij zijn Dirk, Jan en Miep (want Miep is mee geweest aan de tandem!), Tjitske en Jorden. De rest is weer naar de 1100 gelopen omdat de wind toch te cross was en ze te lui waren om omhoog te lopen (terwijl Jan met tandemscherm op zijn rug omhoog gebuffeld is!)

  De mensen op de 1400 (?) zijn allemaal keurig weggestart, en behalve Wilma ook allemaal op de kempiff geland. Wilma vertrouwde de boel niet zo en heeft eieren voor haar geld gekozen en is op de landing in Berg geland. Daar heeft Pieter haar later weer opgehaald. De laatste starters (Anita en Lieneke) hadden nog pittige condities en waren blij weer op de landing te staan. Jan en Miep hebben met de tandem nog leuk gethermiekt en hebben een mooi half uur gevlogen. (kon veel langer, maar het ging overontwikkelen weet u nog?!)

  ‘S middags hebben we ge-relaxed, schoonheidsslaapjes gedaan en gezopen 🙂  Miep en Jantine zijn op de fiets gestapt richting de kloof gereden, en daar wat gelopen. Annie heeft slaafs naar Eefje geluisterd (Start to run) en heeft een half uur hard gelopen. Jorden en Jan hebben het scherm van Dirk gechecked, want er was een Delta half op geland. Dirk kon dat niet zelf checken, want hij heeft na een snoekduik om diezelfde landende delta te ontwijken zijn rug bezeerd…

  De overontwikkeling is helemaal weg, en het is heerlijk weer, en we zitten gezellig aan de witbieren, rosé en kaas en het wordt al weer gauw uber-lollig… Vanavond gaat een groepje eten bij de familie Petit over de Drau (300 soorten bier), en Annie, Jappie en ik gaan zelf koken (ik dus). Juud en Daan gaan op de kempiff eten.

  HIER de foto’s van vandaaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:38

Leave a Reply