mei 2012
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 03mei

  Annie is zo lief om de weplogert te doen (de rest is zo blauw as een gympie 🙂  )

  lekker zitten bij de landing

  lekker zitten bij de landing

  Toen we vanmorgen wakker werden was het stralend blauw, het beloofde een prachtige dag te worden. De berichten voor vandaag waren echter iets minder: vroeg in de middag overontwikkeling met als gevolg onweer. Ik had deze week al een paar keer te lang gewacht en ook Lieneke, en met het weerbericht in ons gedachten was het plan om vroeg te starten. We stonden met de hele teckelroedel (behalve Juut en Daan) al vroeg klaar bij de busjes en tegen half 11 gingen we naar boven. Het plan was om naar de 1300 mtr. plek te gaan, maar onze “busschaffeur” raadde dit af, omdat hier een veel te harde wind stond. Dus naar de 1100 mtr. plek.

  Juut en Daan waren wel op de 1300mtr plek en Judith was de enige cursist (de eerste) die hier startte, de rest kon weer inpakken vanwege de wind. Ze had een prachtige start en met applaus vloog ze weg (samen met Daan).

  Op de 1100, waar wij waren, was de wind behoorlijk cross, maar iedereen (op 4 na) startte behoorlijk weg. Lieneke, Ik, Benjamin en Wilma konden niet, vanwege de wind, over G’burg komen en landden in Berg. De rest na een beetje thermiek van ongeveer een half uurtje op de camping. Wilma startte weg met een “lijn over” en bracht de teckels op de start in “rep en roer” en ook op de landing waren de teckels niet rustig. Wilma kreeg allemaal goed bedoelde aanwijzingen en er werd zelfs radiostilte afgedwongen. Kortom… lichte paniek, maar van dit alles heeft Wilma niks gemerkt… Haar radio deed het niet, de accu was leeg. Ze heeft met wat verschillende pogingen geprobeerd om de lijn goed te krijgen, maar dit lukte niet goed, maar met gewicht sturen is ze heel goed in Berg bij ons geland.

  Ondertussen was het op de start steeds lastiger om weg te komen (harde cross wind, met harde thermiekbellen en soms rugwind) en later mocht er helemaal niet meer gestart worden, omdat de wedstrijd van de delta-vliegers begon. Jasper, Brigitte, Tjitske en Pieter stonden nog op de start en na de wedstrijd was het helemaal niet meer startbaar, omdat er al donkere wolken waren ontstaan en onweer op komst was… Dus allemaal pech voor deze 4. Ondertussen op de landing was het heel gezellig, Lieneke en ik zijn nog even op de fiets naar G’burg geweest om te pinnen en op zoek te gaan naar een zonnebril (tijdens de landing was Lieneke een glas uit haar bril verloren). We hebben gezellig op een bankje nog een ijsje gegeten, omdat de sportwinkel pas na een half uur open ging. In de regen zijn we teruggefietst. Aangekomen op de camping zat de stemming er al helemaal in, want het pak rosé stond al op tafel  en er was al menig biertje genuttigd… 😉 Lieneke en ik hebben nog aangeboden om de 4 op te halen, maar daar was de hoop nog niet verdwenen, de bui zou wel overtrekken en dan kon er nog gevlogen worden…. Maar helaas… De stemming steeg op de camping en op de start …. Tja, daar kan ik alleen maar naar gissen…

  Aan het eind van de dag kwamen de 4 teckels een beetje “laf” aan, maar de bui was voorbij en de lucht klaarde op. Het leek erop dat er nog een vluchtje van de 500mtr plek gemaakt kon worden, dus… Wilma heeft Tjitske, Jasper en Daniel stiekem in de auto gestapt en nog naar boven gereden… Maar helaas het zat ze deze dag niet mee… Er was flinke rugwind, dus niet startbaar… Helaas weer met de auto naar beneden….. Precies om 7 uur waren ze weer terug, precies op tijd voor de 13 Hunchen (halve kippetjes) die we hadden besteld.

  Nu zitten we gezellig in het restaurant, de kip is op, de lucht is geklaard en iedereen is weer blij. Kortom, voor de meeste teckels was het een mooie dag, op een paar na ietsje minder… Maar ja, morgen is er weer een dag… Nieuwe ronde; nieuwe kansen.

  Doei!

  HIER de foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:05

One Response to ““Kies je moment-dag”…”

 1. Marianne Says:

  Jeetje wat mis ik dat, zo’n zak rosé leegknijpen om 16:00 uur s’middags.
  Maar ziet er super gezellig uit!

Leave a Reply