mei 2012
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 04mei

  Jasper is in de enorme typ-top-typer:

  De dames op pad

  De dames op pad

  De dag begon met stress. Enigzins normaal wakker worden is er de laatste dagen niet meer bij, terwijl ik nog met de toilettas in de weer ben staat de rest al te trappelen van ongeduld om te vertrekken voor een vlucht. Snel alles bij elkaar gegrist, en naar het busje gerend. Daar buiten adem aangekomen blijkt het laatste busje vol te zitten en moet ik – met nog een aantal teckels – wachten op een volgend busje. Nodeloos zitten haasten dus.

  Het weerbeeld van vandaag geeft sterke overontwikkeling met kans op onweer aan vanaf de middag. Dus het wachten op een nieuwe bus moet niet te lang duren. Jan gaat toch maar even kijken bij Piet Veerman of daar plaats is een busritje vanuit Steinfeld. Na wat onderhandelen kunnen we met de bus van Baumgarten naar boven. Bij aankomst zien we Lieneke net vertrekken en we lopen rustig naar de startplaats om ons daar klaar te maken voor een vlucht. Snel nadat de laatste cursisten van Airtime en een Duitse vliegschool zijn vetrokken starten de laatste teckels richting Greifenburglanding. Niet lang na de landing beginnen de eerste teckels de tenten af te breken, het is immers nog droog met een zonnetje.

  Al gauw is het een drukte van belang, waarbij losgetrokken haringen en tentdoeken door de lucht vliegen. Na een uurtje keert de rust weder, dit omdat een aantal teckels hun spullen al in de auto hadden of omdat er gegeten moet worden. Na de lunch gaan Annie, Tjitske en Lieneke wandelen en blijft de rest op de camping (Jantine en Miep waren nog onderweg, omdat die ‘s ochtends aan hun wandeling waren begonnen).

  Op een enkel spatje na verloop de middag zwaar bewolkt maar droog en zo rond half vijf begint het op te klaren en stelt Daniel nog een laatste vlucht voor. Hier was voldoende animo voor waardoor Daniel, Jan en ik in de auto sprongen (gechauffeerd door Judith) om omhoog te rijden naar de 500 meter stek. Ondertussen had Jeffrey contact gehad met de wandeldames en die bleken in de buurt van de 500 meter te zijn! Een toeval wat je niet voorbij moet laten gaan vonden ook zij, dus in de auto lagen ook hun pakzakken.

  Boven aangekomen zaten de drie dames al op een boomstam en konden we met ons zessen naar de startplek lopen. Uitpakken en een leuke namiddagvlucht maken richting de landing.

  Voor de dames was dit het meest luxe ” walk-&-fly” ooit! Nadat de pakzakken weer waren ingepakt hebben we met z’n allen nog voor de tenten (nou ja, van wat er nog staat) een laatste proost uitgebracht op deze zomerse week. Morgen gaan de meeste teckels met bruingebrande koppies weer terug naar Nederland, behalve Pieter (die staat hier nog een weekje of 2), Wilma en Brigitte blijven wellicht nog een dagje  en Jantine en Dirk want die waren al weg. Eerst nog van deze avond  genieten en daarna rusten voor de dag van morgen…

  O, en dat nog even genieten van deze avond moet wel lukken. Ons lieve erelid Marina heeft ons vanavond een heel gepast cadeau meegegeven. Een doorzichtige fles met daarop de tekst: “Achtung Hausbrand (2011)”. We hebben een eerdere ervaring met een dergelijk drankje en dat beloofd dat het “Achtung”-deel er niet voor niets staat. En dan is er nog een tweede fles met “Nussschnaps”, speciaal voor de dames. Ook ons thuisgebleven teckeltje Nathalie is niet vergeten (althans als Jasper niet onderweg wat gaat nuttigen).

  Marina bedankt, ook voor je lieve uitnodiging later deze zomer.

  HIER de foto’s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:16

5 Responses to “Lux “Walk & Fly” …”

 1. Jacqueline Says:

  Wow! Ik had niet verwacht dat er ook watervalletjes te vinden waren daar. Ziet er mooi uit!

 2. Jacqueline Says:

  p.s. is het al bijna week 37?

 3. Den Vlaom Says:

  Beste Teckels,

  Wederom dank voor de weblog. We hebben er weer van genoten!
  Voor morgen voor de meeste een hele goede terugreis!

  Tot snel!

  Groet Den Vlaom

 4. Marina Says:

  Ich wünsche Euch allen eine gesunde Heimreise!
  Auf bald…Ich freue mich schon..

  Weltruste
  Marina 😉

 5. Marc Says:

  Ik neem de volgende keer ook maar mijn wandelschoenen mee, denk ik.
  Zo te zien heb ik nog veel te ontdekken, in de omgeving.
  Maar ja, ik heb het normaal te druk met vliegen (nagelriem-check)…

  @Marina, ich werde wahrscheinlich ab den 25. Juli in Greifenburg sein. (Spätestens ab den 27.) Also, bis dann!

Leave a Reply