september 2009
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 07sep

  Maandag 7 september 2009.

  Gerard heeft inspiratie:

  Bij het krieken van de dag, voor sommigen is dit 7:00 uur en voor anderen 9:15 uur, ziet het veelbelovend uit. De zon schijnt en het is erg helder. De heren zitten nog lekker aan de versgezette koffie van Haus Hese als de dames al gaan vliegen. Het nadeel van een cursus is dat je moet vliegen, terwijl wij mogen vliegen. Gelukkig kunnen we rustig aandoen, want ook gisteravond hebben we weer eens bezoek gehad van Weduwe Joustra. Met name Jorden is erg gecharmeerd van deze dame.
  Olav en Jeffrey gaan ook redelijk vroeg naar boven, omdat Jeffrey graag Anita wil filmen. Olav maakt dan foto’ s. En als wij naar boven gaan, zien we Anita vliegen met Jeffrey in haar kielzog. Hij heeft de hele vlucht gefilmd, geïnteresseerden kunnen deze film tegen een geringe vergoeding downloaden. Voor meer Informatie kunt u contact opnemen met het Laffe Teckel-informatiecentrum.

  Door de rijstijl van de busschauffeur kwamen een aantal van ons groen en geel boven. Na een moment van rust kon er toch gevlogen worden. We zijn dan ook vroeg vroeg in de middag gestart, maar echt super was het niet. Dirk en Jasper hebben echter wel een mooie vlucht gemaakt. Na de landing hebben we even snel gelunched en daarna weer naar boven. Jasper bleef beneden (oorzaak drank?) en Olav is naar de Wiessflecker gegaan. Gelukkig ging de reis nu wat beter en we zijn dan ook direkt gaan klaarleggen. Binnen 5 minuten waren Jeffrey, Otto, Jan, Jorden en ik gestart. Jan en ik gingen naar rechts, de rest naar links. Gelukkig was onze keuze goed en Jan en ik konden een paar mooie, maar rommelige bellen vinden. Na wat schrapen, kwamen we dan ook ruim boven de start. Jan besloot om over te steken, maar ik ben nog even doorgegaan. Hierdoor kon ik voor het eerst in mijn vliegcarriere boven de top uitkomen. SUPER!!! Helaas waren er veel Tsjechen aan het vliegen en hun verkeersregels zijn voor mij een beetje onduidelijk. Hierdoor werd het mij een beetje te spannend en ben ik ook overgestoken, Jan achterna. Na wat schraapwerk boven de Wiessflecker, ben ik ook maar naar de landing gegaan. Ik werd de hele tijd gevolgt door een rood scherm en boven de camping zag ik tot mijn verbazing dat het Tjitske was. Waar kwam zij nou vandaan??? Nou, da’ s heel eenvoudig, ze is gewoon een uur eerder gestart dan ons!!! Dus heeft ze bijna 2 uur gevlogen. Top, petje af. Daar kan Jan V. alleen maar respect voor hebben en wat van`leren. En wij ook overigens. De thermiekcursus is dus lonend…

  ‘s Avonds zijn we naar het restaurant op de camping gegaan om 11 halve kippen uit elkaar te rossen. In combinatie met een aantal gerste- en druivensapjes was dit een goed recept voor alweer een topavond. In de Kennel hebben een aantal nog even afgeborreld en rond 23.00uur lag iedereen te knorren. Overigens, Weduwe Joustra liet verstek gaan, dus Jorden had geen reden om te komen.

  Hopelijk wordt het morgen weer zo’ n mooie dag. Alle ingredienten zijn aanwezig, dus waarom niet…

  HIER komen later de foto’ s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:17

Leave a Reply