september 2009
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 08sep

  Dinsdag 8 september 2009

  Gerard neemt alweer de typemachine ter hand.

  Na het openscheuren van de tent schijnt de zon me tegemoet. Op wat lichte bewolking na, ziet het er weer eens perfect uit. Voor de piloten om te vliegen en voor de rest om andere leuke dingen te gaan doen. Na het ontbijt in het prille ochtendzonnetje gaan Lieneke, Tjitske en Annie al naar de Embergeralm voor de eerste vlucht. Niet veel later gaan wij ook. Boven aangekomen is het al lekker druk, de start ligt vol met deltavleugels en parapents. De thermiekgroep zit nog aan de koffie, dus haast om te gaan was er niet. Ook ik neem koffie en doe lekker rustig aan.

  Een poosje later gaan de dames zich gereed maken voor de eerste vlucht van de dag. Ik besluit om leuke foto’ s te maken onder aan de start. Helaas heb ik Lieneke gemist, maar van Tjitske en Annie heb ik een paar leuke plaatjes geschoten. Inmiddels is Jeffrey zich ook aan het voorbereiden. Ik besluit om ook te gaan en ga mijn pakzak halen bij het restaurant. Nog even kijken hoe Jeffrey start, want hij staat al klaar. Zoals gewoonlijk start hij weer perfect en is al gauw uit het zicht. Even later zien we hem weer ter hoogte van de start verschijnen, alleen niet zoals we het van hem gewend zijn…

  Tot ieders grote schrik was Jeffrey compleet de controle over zijn scherm kwijt. Met verwoede pogingen probeert hij het scherm weer vliegend te krijgen, maar helaas lukt dit niet. Hij verdwijnt dan ook met niet-vliegend scherm tussen de bomen.

  Om een kort verhaal lang te maken, hulp was binnen 5 minuten aanwezig om Jeffrey te helpen. Ook de hulpdiensten waren snel ter plaatse met de helicopter. Nadat Jeffrey was gestabiliseerd, wordt hij per helicopter vervoerd naar het ziekenhuis in Lienz. Hier is hij behandeld aan zijn verwondingen die voornamelijk aan de linkerzijde van zijn grote lichaam zitten. Een hersenschudding, een gebroken bovenarm, een meervoudig gebroken onderarm en pols, 3 gebroken ribben en een meervoudige bekkenbreuk, en een ingeklapte long zijn de reden dat hij voorlopig nog wel even in het ziekenhuis zal moeten blijven.

  Na een zware operatie is Jeffrey uit voorzorg op de Intensive Care geparkeerd. Annie is inmiddels bij hem geweest en alles gaat goed. Ook met Annie, de schat.

  Wordt vervolgt…

  HIER komen de foto’ s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:25

Leave a Reply