september 2009
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 16sep

  Vannacht weer met het ruimtemasker op moeten slapen, en dat viel weer niet mee. vroeg wakker met een sterk gevoel van onwel zijn. Een beetje het gevoel wat je hebt bij een opkomende griep. om 05:20 hebben ze het masker afgezet en me een beetje verzorgt. Ik heb dat “un-woll” gevoel steeds gehouden tot aan het ontbijtje, en voel me behoorlijk minder goed dan gisteren. Mijn ribbenkast links- en in het bijzonder de plek waar de drain gezeten heeft gaat steeds meer pijn doen lijkt het wel. Als ik diep inhaleer borrelt het ook op die plek. Gelukkig kwamen ze gauw aanzetten me pijnstiller in het infuus en een ontbijtje, en daar knapte ik van op. Ik moet mezelf écht dwingen om minimaal 2 plakkies brood met jam te eten want ik heb totaal geen honger. Anita weet niet wat ze ziet als “die dikke condor” weer naar nederland kom: toch wel een paar kilo’s kwijt denk ik (titanium weegt niks 😉 ). De koffie heb ik altijd wel zin in, ook al is het een slappe oostenrijkse bak.

  De zuster heeft even de jalouziëen omhoog gedraait en het raam op een kier gezet, zodat ik kan genieten van het krieken van de dag hier in Lienz. Het is grauw en grijs en flarden mist kruipen langs de bergen omhoog. Normaal zou je zeggen “klote-weer”, maar ìk ben iedere dag weer blij dat ik het daglicht mag aanschouwen… voor hetzelfde geld lag ik nu aan de verkeerde kant van het gras en had ik een tuin op m’n buik…

  Bovendien kwam de Arts met een leuke mededeling: hij vond mijn zuurstofgehalte dermate goed dat ik ws. morgen van de IC af kan en naar zaal moet! Heel erg goed nieuws natuurlijk, want nu kan onderhandeld worden over een eventuele terugreis!

  Na het ontbijt heb ik even wat gelezen in mijn vakantie-literatuur “Geld uit de belt”; een boek met het verhaal van het archeologisch onderzoek in de bouwput van de gemeentelijke parkeerkelder en belastingkantoor te Middelburg. Een “must-have” voor iedere amateur-archeoloog en/of metaaldetectorist. Toen verscheen er ineens een dame aan m’n bed die mij vroeg of ik Jeffrey was, en overhandigde mij een cardreader. Ik heb nl. geen cardreader bij me die high-capacity SD kaartjes àankan, en kan dus m’n fotootjes hier niet uitlezen. Dat had ik ge-sms’t naar Ayke, en hij heeft kennelijk weer iemand gebeld, die weer iemand in Duitsland kende, die weer iemand kende die in dit ziekenhuis werkt, en dat was dus deze dame (of zoiets). Ik mocht haar cardreader wel lenen tot vrijdag. Echt ongelofelijk tof natuurlijk! Helaas kan ook haar cardreader geen 4 gb. SD kaartjes aan, maar een toffe actie was het in ieder geval. Dus… Als je dit leest en je kent iemand die ff een HC-SD reader voor me kan aanschaffen hier in Lienz (mijn kosten uiteraard): ik houd me aanbevolen…

  Ik zat nog na te boeren van het ontbijt, of de lunch werdt al weer geserveerd… kwart over elf… mijn god… Ik heb gevraagd of ze het even apart konden houden want ik was er nog niet aan toe. Dat was geen enkel probleem. De lunch bestond uit:”Bouillon, Schinkenknödel(deegbal met ham en spekjes), Rohnensalat(koude rode bieten schijfjes) en SK-dessert” (toetje). Ik zeg: “BUUUUUURP”…

  Om een uur of een kwam de nederlandse specialist nog even langs, en hebben we leuk gebabbelt over het leven in oostenrijk, en over mijn werk etc. Erg leuk dat ie af en toe even langs komt voor een praatje. Wat ook een verrassing was, was dat ik vanmiddag bezoek heb gekregen in de vorm van Matthieu, Bert en Casper! En als cherry on the cake hadden ze ook nog een HC-SD reader voor me gekocht als kado! Top natuurlijk! Nu kan ik foto’s online zetten. Ik ben alleen vergeten een foto van Matthieu, Bert en Casper te maken met m’n stomme kop! Moeten ze nog maar eens komen buurten, want vliegen zit er – zo het er nu uit ziet- toch niet in. We hebben gezellig even bijgekletst; uiteraard veel over het ongeluk. Na een half uurtje zijn ze weer vertrokken. Hopelijk zitten er toch nog wat vliegbare dagen bij komende week…

  Het menu van vanavond:”Krakauer-Käseteller garniert, Weisbrot, Tee mit Zucker”… Oftewel: 3 sneetjes witbrood met kaas en ham en (vieze) vruchtenthee. Vanavond nog effe met de helm op, en misschien ben ik daar morgen vanaf! Joeppie!

  HIER de foto’s van de afgelopen dagen.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 18:20

24 Responses to “9e dag op de IC”

 1. Marc Says:

  ha die Jeff,

  ik zie dat het scheren een beetje eng is, met al die slangen aan je lijf. :S
  je hartslag is op dat moment namelijk 105 ! en dat terwijl je “normaal” op 91 zat.
  mooi dat je binnenkort zonder Michael jackson’s erfenis (zuurstoftent) mag slapen!
  wel jammer dat je dan ook op een zaal komt te liggen. vooral jammer voor de andere patiënten op die zaal…
  ook was ik blij dat er op alle foto’s van jou in het ziekenhuisbed, keurig een tafelblad over je blauwe kruis is geschoven! 😉
  en waarom steekt je linker grote teen door de steunkous heen? is dat soms om je kleur te checken?
  en het laatste plaatje, van die GIGANTISCHE “gusher” in je kin is echt héél erg bloederig. hahahaha, stumpertje!

  Zum Wohl!
  Marc

 2. Rene Says:

  Ey Knoert,ben blij voor je dat het wat beter gaat met je.
  Als ik zo die twee dames zie had ik ook liever in een nederlands ziekenhuis gelegen Moje wat een knapperds.
  Maar als ze je maar goed verzorgen toch.???
  Geld uit de belt hahah das gein,reageert je zoekstok trouwens op titanium zal het eens voor je uitproberen hier.
  Zouden we samen altijd nog eens doen he.
  Ohw ja als dat engeltje wat op je schouder zat nou zat van je word,stuur der maar naar mij oke,ze heeft iniedersgeval goed werk voor je gedaan.
  Nou stay stoer en je hoort nog van me.

  P.s Heb je je toetertje nog gehoord onderweg.?? (Gaaf dingetje wil ik ook)

  Groeten Rene en Marianne.

 3. Jochum de Vries Says:

  Hallo Jeffrey
  Uiteraard volgen we hier in Giekerk je wederwaardigheden. We waren nogal geschrokken van je onbedoelde landing. Deze mooie sport heeft een paar vervelende kanten die we liever niet willen zien, maar zo nu en dan worden we er toch hardhandig mee geconfronteerd. Mijn vrouw ( die dekselse jonge ) en ik wensen je veeel sterkte toe bij je herstel en revalidatie. Enne……. laat dat “- Grüss Gott -” nog maar even op zich wachten.

  Jochum en Tjitske

 4. Maaike Says:

  Hoi Jeffrey,

  Je kent me niet, ik jou ook niet, maar ik weet uit ervaring dat het wel leuk is om berichtjes te krijgen :). Fijn dat je op internet kan, dat maakt het leven in een ziekenhuis een stuk aangenamer. Hopelijk is er op zaal ook internet. Zeg, als je toch de hele dag in dat bed ligt, kun je die foto’s niet ff een beetje aanpassen? Ze passen niet op m’n scherm! ;).
  Je zal vast nog wel een paar weekjes plat moeten. Bekkenbreuk moet zeker genezen met rust? Dus minstens 5 weken plat. Ik moet zeggen dat in Nederland in het ziekenhuis liggen leuker is dan in het buitenland. Dus ik hoop voor je dat je zo snel mogelijk mag worden getransporteerd. Ik weet overigens niet of je mag kiezen tussen vliegtuig of ambulance… vliegtuig gaat misschien 3 uur sneller, maar je moet dan wel vaker een transfer maken. Daarbij lig je in het vliegtuig minder lekker dan in een ambulance. Maar goed, vliegtuig is wel iets sneller en zo’n reis kost sowieso al veel energie.
  Heel veel sterkte, blijf positief (komt vast goed) en oefen veel! Maar doe ook voorzichtig en ga niet te snel. Hihi. En ik hoop voor je dat je snel weer zelf kan plassen.

  Groeten,

  Maaike

 5. Stefke Says:

  Weer bedankt voor de lieve reacties. Heb ook nu weer pijn in m’n ribbekast van het lachen.
  Rene: de dames in kwestie zijn engeltjes, dus pas op hé!
  Marc: EIKEL ! 😉
  Jochem: Ik mocht gelukkig nog even wachten met Gott Grüssen… (oder der Teufel…)
  Maaike: Ik ken we een paar Maaikes… “Van wie ben ie der ene? “. En wat betreft die foto’s: die accepteerd m’n foto-retouche programma niet dus vandaar de ruwe variant. zal kijken of het anders kan.

  En morgen mag ik naar zaal!

 6. Maaike Says:

  Maaike van Jaap, regelmatig op het strand bij WaZ of LvS en heel af en toe Maasvlakte of Ouddorp, af en toe in de Vogezen, heb je daar misschien wel eens op de berg gezien of de camping. Maar dat was het dan wel. Vlieg ook bij wat scholen en clubjes, maar daar heb ik je iig nooit gezien.

 7. Stefke Says:

  aha, der gaat me geen lichtje branden. Wél heb ik de foto’s kunnen herschalen met het dia-show programmaatje, dus wellicht is het kijken nu makkelijker. groetjes!
  Jeffrey.

 8. Maaike Says:

  Toppie! Stuk beter kijkbaar. Enneh… ik herken je ook niet als ik de foto’s bekijk, maar een extra sterkte-wens is nooit weg. Lig je nou trouwens wijdbeens omdat je anders niet in dat bed past? Armoei!

 9. Jeroen Schokker Says:

  Hoi Jeffrey…dit is Jeroen, ik stond 2 jaar geleden met mn witte vw bus/camper tegenover je op de camping bij Greifenburg. Ik wil je ontzettend veel sterkte wensen met je herstel! Gelukkig heb je een goed team van teckels om je heen die je kunnen helpen. Heel veel sterkte en keep up the spirit. Jeroen

 10. Rob en Reina Says:

  Hallo Jef

  Jonge wat ben ik blij dat je steeds wat vooruitgaat hopelijk kom je inderdaad gauw naar huis toe ik heb nu ook een top lap in de zaak dus zit nu even tussen de bedrijven door je verhaal te lezen mooie actie fotos wat lig je er toch sexie bij man.
  Hopelijk houdt Anita het ook nog even uit zonder jou ik wens haar ook veel sterkte want voor haar is er ook geen reet aan zo van mekaar gescheiden
  kusjes Rob en Reina

 11. Annie Schilder Says:

  Hee lieverd,

  Gelukkig, mag je van de IC en dan naar Nederland!! Ik ga duimen dat dit snel gebeurd. Vergeleken met een kleine week geleden zie je al weer veel beter uit! En ik kan het weten, enne….die paar kilootjes minder, dat is wel te zien in je gezicht! (is het toch nog ergens goed voor geweest..ja, sorry) Ik denk dat die meiden je zullen missen op de ic.
  Veel liefs Annie xxx

 12. Roos en Jan Says:

  Hejjj Jeffrey,

  Zitten een beetje te bladeren op e-lijn zien we ineens een bericht over een nederlander die niet zo lekker is geland.
  Jeetje man wat een pech. We zaten pas nog aan de tafel te dollen met z’n alle.
  Dat we om de beurten een een rondje zouden lopen met de krukken van Roos en een rol plee papier om de nieuwe lichting wat af te schrikken 🙂
  K**** voor je man. Heel veel beterschap en sterkte met revalideren/

  Groetjes,
  Roos en Jan

 13. Pieter O. Says:

  Hi Jeff,

  Ik hoop dat je snel wat meer gezelschap om je heen krijgt en naar ‘de zaal’ kan. Je schrijft trouwens wel dat het wat beter gaat, maar op basis van de foto’s zie ik dat nog niet. Je bent bijna onherkenbaar, zo zonder (glim)lach en/of gekke bek!

  Sterkte, Pieter O.

 14. Leendert Says:

  Hoi Jeff,
  Weer een nachtje erop zitten kerel, je gaat steeds meer de goede kant op gelukkig.
  Nu hopelijk snel goed bericht wanneer je naar nederland mag.
  Wat zul je er naar uit kijken!
  He kop op he we denken aan je hoor!

  Liefs Marjon en de berkeltjes

 15. Stefke Says:

  dankewol allemoale…

 16. Oskar Verkamman Says:

  Beste Jeffrey,

  Even een groet en sterkte gewenst. We hebben elkaar nooit ontmoet, of het moet ergens in een thermiekbel geweest zijn….., maar ik wens je het allerbeste en een spoedig herstel toe. Uit ervaring weet ik dat het er allemaal niet toe doet hoe lang het duurt als het maar goed komt. Ook succes met het transport terug naar Nederland.

  Groet en STERKTE,
  Oskar

 17. Bas van Duijn Says:

  Ha Jeffrey,

  Sterkte man en pas op met het dronken voeren van die zusters daar 😉

  Groeten, Bas

 18. Sjoerd en Anneke Says:

  Hé scheet. Wat lig je er lekker bij daar. Je wordt vast ziekelijk verwend door al dat dirndel-schoon. Hebben ze al gejodeld voor je? Leuk man, zo’n tiroler voorstelling, goed voor de afleiding.
  Ben je ondertussen verkast naar zaal? Ik hoop het zo voor je. En ok een beetje lekker kunnen slapen zonder herrie… Hopelijk kun je dan ook uitkijken naar je terugreis naar NL?? Dan kunnen we je tenminste normaal op komen zoeken.
  Vermaak je nog ff, en ik blijf je volgen ;-p.

  Dikke kus,
  Anneke B.

 19. Peter en Gea Says:

  OOO wat een mooie witte panties……
  We hopen dat je snel weer naar huis mag zodat we die even live kunnen bekijken.
  Sterkte daar!

  Groeten,
  Peter en Gea

 20. sjoerd Says:

  eerlijk gezegd zie je er zo beter uit dan ervoor. had je je niet stiekem opgegeven voor het programma ‘total makeover’? volgens mij heb je het wel naar je zin daar, moeten maar zien of je op korte termijn weer kunt zoeken met de metaaldetector…

 21. Stefke Says:

  hahaha… stelletje mafkezen…

 22. Dirk Says:

  Hé Sjef,

  begin je je al een beetje te vervelen ??
  lig je al op zaal te luisteren naar de “succes-stories” van anderen ??

  hopelijk weer snel naar Annie (komende week ??)
  absoluut RESPECT voor haar koelbloedigheid.

  Groets, Dirk

 23. Chris vd Bij Says:

  Hey Jeff!!

  Ik hoorde dat je een nogal onplezierige landing had gemaakt…
  Gedverdemme!! Zie je nou wel, motorrijden is helemaal zo gek nog niet….

  Sterkte en beterschap!!

  Chris

 24. roos Says:

  Hey Jeffrey,

  kl… man, je kan beter een enkel breken..:-)

  We volgen je en denken aan je! Hou je haaks, ook sterkte voor het thuisfront!

  Groetjes Roos (en Jan)

Leave a Reply