september 2009
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 17sep

  donderdag 17 september: Naar zaal!

  Ondanks dat ik vannacht toch “de helm” niet op hoefte, heb ik slecht geslapen. Christina heeft me vannacht toch maar aan de zuurstof gelegd omdat ze zag dat ik- en vooral m’n lichaam het er moeilijk mee hadden. Ze is vannacht nog 3x bij me geweest omdat de zuurstofslang uit m’n neus was getrokken. Vanaf 5 uur was ik zowiezo klaar wakker en had last van een dreinende linkerarm en pijn op de borst ter hoogte van de oude drain. Om een uur of zes kwam christine me goedemorgen wensen en heeft ze me een lekker senseootje gegeven en de laptop voor me gepakt, zodat ik radio 538 kon luisteren en de mail lezen.

  Ik heb nog een leuke fotosessie gehad met de verpleging en heb met eurocross gebeld dat ik van de ic afging en toen was het tijd om de IC te verlaten. En nu lig ik op een 4-persoons kamer met drie sjagarijnige demente ouwe lullen en het is doodstil… vreselijk… iedere ademteug hoor je van ze. En de ellende is dat ik geen headset bij me heb zodat ik even naar internetradio kan luisteren of zo. Gelukkig zag een zustertje de paniek in mijn ogen en neemt ze er morgen een mee voor me.

  De lunch was niet weg te krijgen op de banaan na… De verpleging kwam nog met een pneumatisch apparaat wat klinkt als een stengun, uitgerust met zo’n snorkel-mondstuk, en wat een afgrijselijke takkeherrie maakte, en of ik dat effe 5 tot 10 minuten tegen m’n mond wou houden… schijnt goed te zijn voor ingeklapte longen…

  Ik heb de rest van de middag mogen genieten van zusters die billen schoonmaken van mijn tegenoverbuurman (zonder discreet scherm of gordijn of zo); het stationair draaien van een vrachtwagen voor een uur onder ons raam, en verder doodse stilte… Gelukkig kwam er bezoekuur tussendoor en werdt er wat gekletst… Ook ben ik nog gebeld door Eurocross dat ze proberen om mij begin volgende week te repatrieren. Dat kon ook Woensdag worden, afhankelijk van beschikbaarheid van quaratainebedden… Zal er wel op uitdraaien dat ik hier nog een week lig. Heerlijk… NOT!!!!! Kortom: tis behoorlijk doorbijten hier vrees ik de komende dagen…

  Ik heb me verder vermaakt met uitzendingen van draadstaal via internet en toen kwam het avondeten alweer: een soort pasta met stukjes ham en soort sellerie salade.

  HIER de foto’s en HIER een kort fillumpie…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 18:31

14 Responses to “Naar zaal…”

 1. Andre Says:

  Hoi Jeffrey,

  Geniet er nog maar even van.
  Beter met 3 sjaggerijnige mannen op de kamer dan weer bij mij op de kamer..

  🙂

 2. Bert Says:

  Goed te horen dat je weg mag van de IC. Je krijgt wellicht wat minder aandacht en je moet een kamer delen maar het is natuurlijk wel een goed teken! Nu maar hopen dat ze snel een quarantainebedje voor je hebben in Nederland.
  Wij hebben toch nog een paar vluchtjes kunnen maken vandaag, ondanks de kater die we hadden meegenomen uit het Greifenburgse uitgaansleven. Voor morgen zijn de verwachtingen ook goed.
  Als je het leuk vindt kunnen ik, Matthieu en Casper nog wel even langskomen. Laat maar weten of je het leuk vindt en wanneer je geen ander bezoek hebt. Laat het ook maar weten als we nog iets voor je kunnen doen.

  Groetjes en het beste,
  Bert, Casper & Matthieu

 3. Tjitske Says:

  Ehhh…. De vorige respons roept bij mij enig vraagteken op: Wat heb jij met André gedaan op een kamer ??????????
  In eerste instantie dacht ik dat er Anita stond – en dat kan ik nog begrijpen ;-). Nu kijk ik nog eens goed en zie ik dat er Andre staat.
  vandaar: ???????????

  Groetjes
  Jan en Tjitske

  PS1 je mag ook reageren in een privé-mail.
  PS2 Blij dat je weer een stap vooruit hebt gemaakt. Ga zo door.

 4. Jantine Says:

  hey Jeffrey,

  Het hele verhaal natuurlijk van Dirk gehoord, maar ik had je weblog nog niet gelezen. Heftig allemaal hoor! Heb aan je gedacht toen ik die week in de nachtdienst zat.
  Je had veel beter bij mij op de IC kunnen liggen, had ik je lekker kunnen vertroetelen.
  En wij hebben een andere variant van dat space ding, maar of dat prettiger was geweest???
  gelukkig ben je daar nu vanaf!
  Nu gauw weer naar Nederland, met drie van ouwe lullen op zaal is ook niks!
  Hou je haaks en beterschap
  groeten ook voor Annie!
  Jantine

 5. max stek Says:

  Ha Jeffrey,
  Goed nieuws dat je bent verkast naar zaal. Waarschijnlijk komt een terugreis dan ook weer wat meer in zicht. Opmerkelijk dat je ook nu de intrinsieke behoefte voelt om alles goed te documenteren, in pieken en dalen… alle goeds gewenst! Max

 6. Wouter Says:

  Hi Jeffrey,

  Nederland is weer wat sneller in zicht door het samenwonen met je drie nieuwe kamergenoten. Goed om te zien dat je lekker foto’s aan het maken bent van jezelf en je omgeving met gelukkig nog enige censuur voor onze nachtrust. Veel sterkte!

 7. Sjoerd en Anneke Says:

  Wel gaaf dat je je bagger kon loodsen bij die rimpelbrigade op de kamer.
  Paar dagen afzien en mogelijk naar Nederland, dan krijg je wat meer aanloop!
  Erger dan dit kan bijna niet … hoewel, bij Andre schijnt ook niet alles te zijn 🙂

  Sjoerd

 8. Hedzer Says:

  Hallo Jeffrey,

  Gelukkig vandaag weer een stap dichter bij je repatriëring. Met je kamergenoten sla je je er ook wel doorheen. Denk maar aan de muppetshow als je die gerimpelde tandloze bekkies boven het laken ziet. Misschien kun je morgen je headset opzetten en even naar de volgende link kijken/luisteren.
  http://www.youtube.com/watch?v=14njUwJUg1I&feature=related
  Veel sterkte en tot binnenkort in het Heitelan.

  Hedzer

 9. Roos en Jan Says:

  Weer een daggie verder in het herstel …
  Roos inmiddels weer aan de wandel zonder gips, tape en krukken.
  We denken aan en je en hou je haaks kerel,
  Roos en Jan.

 10. Den Vlaom Says:

  He ouwe Dibbus,

  Beginnen de botjes al wat aan elkaar te groeien? Mentaal moet het een oppepper zijn om naast die oudjes te liggen, ben je toch weer de vitaalste, ondanks je toestand 🙂

  Hoorde van Annie dat ze elk leeg ziekenhuisbed aan het opsporen is in de omgeving van Oldeholtpade om te zorgen dat je zo snel mogelijk naar het noorden kan komen.
  Gouwe meid !!

  Nog ff volhouden Jeff! Dan kun je genieten van de hollandse maaltijden, het hollands gezelschap en het hollands tijdgebrek in de ziekenhuizen.
  Hou er wel rekening mee dat we tot vervelens toe op bezoek gaan komen, dus eigenlijk heb je het daar zo slecht nog niet.
  Ik hoop wel dat je in Nedeland ook een internetvebinding hebt op je zaal !! Want we willen natuurlijk niets missen van jouw versie van Traumateam !!

  Sterkte en tot snel Stefke !!

  Groeten Jan

 11. Stefke Says:

  andre: ben het niet met je eens!!!!!
  bert: alleen als jullie je vervelen en tóch in lienz bent mag je altijd langskomen. gezelig! jullie hoeven niet speciaal langs te komen hoor.
  tjitske: andre is mijn kamergenoot en collega. en anita weet ervan 😉
  jantine: hebben ze bij jullie geen quarantaine bedden vrij? en die spacehelm was idd beter dan dat neusmasker die ik 3 dagen gebruikt heb.
  max: dat documenteren is vooral een soort bezigheid therapie. groetjes aan tesse!
  wouter: ik zit er aan te denken om de censuurgrens iets te verlagen: die “oister eier” zijn écht om te gieren!
  sjoerd & anneke: whoeahahaha! (auw)
  hedzer: zie boven!
  roos & jan: goed dat roos zo goed als genezen is… en nou NIET meer doen hé!
  jan: nou.. 2 van de 3 ouwetjes kunnen lekker lopen en de kamer af of naar e plee… ben dus absoluut niet de vitaalste.

 12. andre Says:

  Ok, gelukkig maar…
  Danielle zal de eerste zijn die jouw boek gaat kopen, als je er ooit 1 gaat schrijven… ze zit de hele dag jouw weblogs te lezen….

 13. Maaike Says:

  Tip als je weer in NL bent: daar hebben ze nog wel eens van die douchebrancards in ziekenhuizen. Kun je lekker een keer stromend water voelen. Weet niet hoe snel dat mag als je nog hechtingen hebt (die gaan er zeker al bijna uit?) en eng ijzer in je arm.
  Succes nog ff daar!

 14. roos Says:

  Deal Jeffrey, als jij ook niet meer van die enge dingen doet!
  Sterkte met die muppets daar!

  Roos

Leave a Reply