september 2009
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 22sep

  Vannacht redelijk geslapen, maar top zal het nooit worden. Om een uur of 6 zat ik al weer achter de laptop.

  Het is voor mij ongekende luxe: ‘s morgens komt er gewoon een zuster aan je bed en die vraagt: “nou meneer Griffioen; wat wil u eten?”… Kijk, zo kan het ook. Da’s nog eens wat anders als 3 kleine plakkies witbrood en een kuppie jam met een bak koffie. Dus ik heb heerlijk genoten van het ontbijt.

  Om een uur of acht kwam m’n behandelend arts aan m’n bed om te bespreken wat er gaat gebeuren en om te kijken hoe het er voor staat. Hij was erg te spreken over het vakmanschap van de Oostenrijkse chirurgen, en vond dat ze het heel mooi opgelost hadden. Ook de arts was van mening dat revalideren nog niet in zicht is omdat het eerst moet genezen. Ook hij wil er naar toe dat ik zo snel mogelijk thuis kan “uitzieken”, mbv materiaal zoals een bed, rolstoel, po-stoel, looprek, etc. en wellicht met thuiszorg
  en evt. de fisiotherapuit thuis. Ook het verplegend personeel en de fysiotherapeute denkt er zo over. Dus ze gaan morgen verder bespreken hoe het aangepakt gaat worden.

  De fysiotherapeute is ook langs geweest samen met een stagair, en ik heb me vandaag zowaar zelfstandig van het bed naar een stoel kunnen bewegen, en al zittend heb ik zo m’n lunch kunnen eten. Dat moet allemaal gebeuren zonder linkerarm natuurlijk en zonder het linkerbeen te belasten. Het voelt wel raar en eng: het is net of de zwaartekracht 3x zo groot is geworden, en het diep inademen gaat ook weer wat lastiger. Alles heeft natuurlijk 2 weken gelegen, en nu staat- of hangt het weer. Het is ook heel eng om te zien hun dun m’n benen geworden zij in die 2 weken. Anita zei vanavond: “Lijken wel benen van een
  invalide”.. En bedankt hé!… Ook m’n longen en de ademhaling voelt an weer raar aan. Ben zo slap als een vaatdoek. na een half uurtje heb ik de zuster even geroepen en ben ik weer op bed gekropen. De zuster zei dat ik behoorlijk wit om de neus geworden was, dus het is nog best zwaar.

  Vanmiddag is het goede nieuws gekomen dat de “snelle test” mbt MRSA negatief is, en ik dus niet MRSA verdacht ben. Definitief weten we dat pas als de uitslag van de 2e test binnen is over 2 dagen. ik mag dus onbeschemd visite ontvangen, maar die visite moet daarna we de handen wassen en mag geen contact hebben met andere mensen in het ziekenhuis.

  Vanmiddag om 3 uur is mijn vader op visite geweest. Hij heeft een heerlijk zout harinkje voor me meegenomen, en ook heb ik een jaarabonnement gekregen op het natuurblad “grasduinen”, nog voor m’n verjaardag. Daar ben ik zelf jaren lid van geweest dus dat is erg leuk! We hebben lekker bijgekletst en alle kaarten nog eens bekeken die ik gekregen heb in Lienz. Iedereen nog hééééél erg bedankt daarvoor! Ik heb ook de menu-keuze-kaart ontvangen voor morgen, en ook dat is ongekende luxe. Je kan voor het dagmenu gaan, of je kan zelf je hele maaltijd samenstellen uit een behoorlijke keuzemogelijkheid. Top!

  Vanavond was het spercieboontjes, aardappelpuree, kipfilet en yoghurt toe.

  Om kwart voor zeven kwam m’n kippetje binnen zetten. Ik moest nog even een zooitje formulieren onderteken voor de verzekering en nog wat dingen. Het was heerlijk om lekker even met z’n tweetjes te zijn. Ik heb me nog even weer overeind gehezen en heb een half uur rechtop op de rand van het bed gezeten. Annie is tegen half negen weggegaan.

  Zojuist heb ik weer een trombosespuit gekregen en zijn alle vitale lichaamsfuncties weer even opgemeten.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:15

10 Responses to “Na een nacht en een dag in de Tjongerschans”

 1. anja prakken Says:

  jeetje jef, we zien nergens gips!

  eten is belangrijk. heb je al roereieren besteld voor morgenochtend?

  van de mri’s snap ik niets, ik denk een aantal pinnen te zien. kun je nog wel door allerlei die poortjes op schiphol of krijg je daar dan dispensatie voor.

  van boer zoekt vrouw vertrouw ik boer jos voor geen meter. dat is een womanizer en niets meer en niets minder.

  voor zover dit afwisselende bericht. ik hoop dat je gauw naar huis mag naar mn nicht.

  goede nacht en groet uit amersfoort van anja en erik

 2. Hedzer Says:

  Hallo Jeffrey,

  Nou daar lig je dan in Heerenveen. Weer een stukje verder in het hele proces van genezen. Lekker een zoute haring. Morgen misschien boerenkool oid. Jij komt er wel weer. Geweldige foto’s van de terugreis. Vooral het bezoek aan het restaurant. Ik zie het helemaal voor me. Marcel en ik komen binnenkort wel even langs.

  Groeten Hedzer

 3. Karin en rene Says:

  pff..wat zal het gestonken hebben in die kamer zeg. Haring!
  Sommige mensen vinden het lekker..

  enniewee, ‘s morgens is het vaste prik op kantoor om ff te kijken hoe het met Jeffrey gaat. Lijkt wel een real life soap! de bauers zijn er niets bij.

  Valt niet mee om te staan, sterkte weer voor vandaag.

  karin

 4. Rudi Says:

  Hé jeff,
  Als je weer naar huis mag (met de hulpmiddelen) lijkt het wel of je 50 bent geworden!! Ik mis alleen nog de geraniums(inside joke)!! Zal ik vast wat reserveren bij Tietia Dubbel F?
  Volgens mij ga je al met sprongen voorwaarts, duidelijk te zien op de foto’s samen met Annie!! Gewoon weer lekker “thuis” bij je schatje. We komen snel even bij je langs!!
  Mzzl Rudi.

 5. Jasper Says:

  He Kerel,

  goed te lezen dat je weer succesvol bent teruggekeerd in Friesland. Kan Annie je mooi bezoeken en das toch handiger dan 1200 km daartussen.
  Daarnaast is het altijd mooi dat de chirurgen tevreden zijn over het werk van de collega, dan weet je dat t goed zit!
  En Karin heeft gelijk, de TROS maar even benaderen dat er een nieuw seizoen Medisch Centrum West te verkrijgen is? Je wordt ongetwijveld een hit!
  Binnenkort kom ik je wel even vervelen met een bezoek, ik denk ik zeg t maar even kun je je geestelijk voorbereiden!
  Hou je haaks vandaag, en handen af van de verpleegsters hè?!

  greetz Jasper

 6. Theo Says:

  He Zwarte Condor,

  tijdens mijn vakantie hoorde ik het bericht over je acro vlucht. We zijn nu net weer thuis. Heel veel sterkte met je herstel.
  Als Annie nog een gaatje kan vinden in je audiëntie schema, dan kom ik deze week wel even langs. Ik ben nu vrij deze week.

 7. Helge Says:

  Hi Jeffrey
  This gotta be the best documented hospitalization ever! But why stop there? Get us a live uplink or webcam, so we can follow every move you make 24/7! I’m especially curious if your legs are skinnier than mine!

  Take care both of you!
  groetjes Helge

 8. johan Says:

  Zo lammie,

  Bleek neusje en dunne beentjes, maar zodra het vrouwtje zich laat zien zit er weer kleur op het poezelige babyhuidje. Nou uitstekend. Verder vraag ik me af of Jasper je wel kent. Ongekend zeg die opmerking “handjes af van de verpleegsters”

  Ten eerste heb je maar 1 functionerende hand. Hoezo handjeS. kent die jhongen dan in het geheel geen mededogen? Ten tweede wij zijn mannen. Wat kunnen wij nou aan dat handje doen? Maaar ja dat kun je hem niet wijsmaken.

  Verder begrijp ik dat de medische component goed is verzorgd en dat de artsen tevreden zijn. Mooi, dat je al kunt zitten (als ik dit teruglees lees lijkt het wel of ik het over een baby heb) De weg naar herstel is ingezet. Ik zou zeggen geef een seintje en ik kom niet.

  hang on

  Margret en Johan

 9. Jacqueline Says:

  hey mooi!

  Een kamer alleen. Daar past best een TARP in!!

  We komen binnenkort wel even wat harinkjes in de vloer rammen.

  groeten en beterschap uit bommel

 10. Stefke Says:

  Hallo vriendjes en vriendinnetjes,

  Ik denk dat ik alle reacties ga verzamelen en gebundeld ga uitbrengen… Heerlijk.
  nu ga ik effe het verslg typen.

  Latex!

  Stefke

Leave a Reply